Honda CBR1000RR Fireblade

ITT AZ IDEJE, HOGY ÁTVEGYE
AZ IRÁNYÍTÁST

ELJÖTT A
CSELEKVÉS IDEJE

Lépjen a következő szintre!

Az új Fireblade ámulatba ejtő idomzata minden idők legkifinomultabb sportmotorját öleli körbe.

KÉZZEL FOGHATÓ ELŐNYÖK

Egy motorkerékpár, ami a közúti motorozás követelményeinek éppúgy megfelel, mint a versenyek elvárásainak.

Az új CBR1000RR Fireblade könnyebb, erősebb és elektronikailag fejlettebb elődjénél, így minden helyzetben páratlan teljesítményt nyújt.

Valódi motor valódi motorosoknak

Teljes felszereltség a villámgyors közúti és pályamotorozáshoz.

Az új CBR1000RR egyik legnagyobb előnye a háromállású üzemmódkapcsoló. Ezzel mindig az időjárási és útviszonyokhoz, no meg a pilóta kedvéhez igazítható a motor viselkedése, tehát a nyugodt cirkálásoknál békéssé és kifinomulttá tehető a modell, míg a pályanapokon egyetlen gombnyomással kihozható belőle a maximum.

Műszaki adatok

SZÉTVETI ŐKET AZ ERŐ

A Fireblade-et három különféle modellváltozatban kínáljuk. Lenyűgöző trió...

CBR1000RR Fireblade Nemcsak az egykerekezés-, a hátsókerékelemelkedés- és a kipörgésgátló alapfelszereltség, hanem a motorfék-, az üzemmód- és a teljesítményszabályozó is alapáron jár a modellhez. Emellett minden paraméterében állítható Showa futóművel és új ABS-szel kínáljuk a modellt, extraként pedig visszaváltás-asszisztenssel hatékonyabbá tett gyorsváltó is rendelhetnek a vásárlók.
CBR1000RR Fireblade SP Félaktív, elektronikus szabályozású Öhlins Step felfüggesztés, valamint egykerekezés-, hátsókerékelemelkedés- és kipörgésgátló segíti a pilótát, sőt motorfék-, üzemmód- és teljesítményszabályozó, valamint visszaváltás-asszisztenssel hatékonyabbá tett gyorsváltó és új blokkolásgátló is szerepel a felszereltségi listán. Az RC213V-S MotoGP-motorból átvett műszaki alapok egyedülálló vezetési élményt, egyszersmind minden korábbinál rövidebb köridőket garantálnak.
CBR1000RR Fireblade SP2 Közúton is használható, Marchesini kerekekkel felszerelt, versenyzésre kész modell, melynek a Fireblade SP adja alapjait. Motorja továbbfejlesztett hengerfejet kapott, új szelepekkel és dugattyúkkal, valamint optimalizált égésterekkel. A versenykittek ehhez a modellváltozathoz is elérhetők.

Maga az aerodinamikai tökély. Csak simuljon bele az idomzatba, és vesse rá magát a kanyarokra! A Fireblade a nagy sebességű egyenesekben éppúgy atombiztosan követi a pilóta által kijelölt irányt, mint az erős kanyarokban.

Könnyebb, karcsúbb és sokkal gyorsabb

Az utolsó felesleges grammtól is megszabadítottuk.

Az idomzat

Minden egyes négyzetmillimétert azt szem előtt tartva alakítottunk, hogy lendületes és agresszív legyen a formavilág. Ez nemcsak esztétikai szempontból fontos, hanem az aerodinamikára nézve is. Az új idomzat úgy szabályozza a menetszél áramlását, hogy a lehető legtöbb levegő jusson a levegőszűrőházba, és a lehető leghatékonyabb legyen a hűtés. A megfontoltam irányított légáram további előnye, hogy nagy sebességnél stabilizálja a motort.

A váz

Innovatív gyártási folyamatainknak köszönhetően anélkül sikerült 500 grammot faragnunk a váz súlyából, hogy veszített volna merevségéből. A szerkezetet alumíniumból, speciális présöntési technikával készítjük, s úgy alkottuk meg, hogy messzemenőkig megfeleljen a tömeg-középpontosítási követelményeknek. Ez jelentősen fokozza a merevséget és a stabilitást, egyszersmind közvetlenebbé és precízebben irányíthatóvá teszi a gépet.

Technológia

A súlycsökkentés érdekében optimalizáltuk a Pro-link lengőkar és a segédváz falvastagságát. Egy pályanap tökéletes alkalom, hogy megtapasztalja a különbséget.